Sposób przygotowania:
Zebra
1 -Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy
2- Make przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia
3 - Jajka ucieramy na puch dodajemy na przemian rozpuszczona margarynę oranżadę i make z proszkiem do pieczenia
4 Powstała masę dzielimy na dwie równe części
5 - Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao a do drugiej masy dwie łyżki maki i mieszamy
6- Tortownice smarujemy margaryna i posypujemy mąką . May wlewamy na przemian małymi porcjami ciemna i jasna aż do skończenia masy
7 Tortownica o średnicy 22 cent piec w 170 stopniach około 1 godziny
2- Make przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia
3 - Jajka ucieramy na puch dodajemy na przemian rozpuszczona margarynę oranżadę i make z proszkiem do pieczenia
4 Powstała masę dzielimy na dwie równe części
5 - Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao a do drugiej masy dwie łyżki maki i mieszamy
6- Tortownice smarujemy margaryna i posypujemy mąką . May wlewamy na przemian małymi porcjami ciemna i jasna aż do skończenia masy
7 Tortownica o średnicy 22 cent piec w 170 stopniach około 1 godziny
.Dominika.
Tit
.Dominika. napisał(a):
lalunia