Sposób przygotowania:
Zebra z masą i musem malinowym
CIASTO:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić, dodać cukier, a następnie po 1 żółtku. Połączyć mąkę i proszek do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać łyżką. Dodawać oranżadę i olej. Wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej dodać kakao i wymieszać, do drugiej 2 dodatkowe łyżki mąki, wymieszać. Brytfannę wysmarować margaryną, na środek dać dwie łyżki czarnej masy, na nią na środek żółtej masy i tak na zmianę. Kiedy masa wypełni całą brytfannę wstawić do piekarnika i piec w 180 st. na złoty kolor.
MASA:
Śmietanę ubić, dodać przygotowaną żelatynę, śmietan fix i cukier puder. Większą część masy wyłożyć na ciasto.
MUS ŚMIETANKOWY:
Galaretkę malinową przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Maliny zblendować, dodać do tężejącej galaretki, wyłożyć na śmietanę na cieście.
Wstawić ciasto do lodówki na ok. 1 godzinę, po tym czasie wyciągnąć, wysmarować pozostałością śmietany i posypać startą czekoladą lub polewą.
Wstawić do lodówki na kolejną 1 godzinę.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić, dodać cukier, a następnie po 1 żółtku. Połączyć mąkę i proszek do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać łyżką. Dodawać oranżadę i olej. Wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej dodać kakao i wymieszać, do drugiej 2 dodatkowe łyżki mąki, wymieszać. Brytfannę wysmarować margaryną, na środek dać dwie łyżki czarnej masy, na nią na środek żółtej masy i tak na zmianę. Kiedy masa wypełni całą brytfannę wstawić do piekarnika i piec w 180 st. na złoty kolor.
MASA:
Śmietanę ubić, dodać przygotowaną żelatynę, śmietan fix i cukier puder. Większą część masy wyłożyć na ciasto.
MUS ŚMIETANKOWY:
Galaretkę malinową przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Maliny zblendować, dodać do tężejącej galaretki, wyłożyć na śmietanę na cieście.
Wstawić ciasto do lodówki na ok. 1 godzinę, po tym czasie wyciągnąć, wysmarować pozostałością śmietany i posypać startą czekoladą lub polewą.
Wstawić do lodówki na kolejną 1 godzinę.
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433504.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433505.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433506.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433507.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433508.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433509.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433510.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433511.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433512.jpg)
![Zebra z masą i musem malinowym Zebra z masą i musem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zebra-z-masa-i-musem-malinowym-433513.jpg)
SylaUla