Sposób przygotowania:
Zegar Muminka
Z oleju, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny oraz przypraw przyrządzić sos. Sałatę umyć, osączyć rozdrobnić i skropić sosem i rozłożyć na półmisku.
Jaja ugotować na twardo obrać ze skorupek i pokroić w plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, ogórek zielony obrać, rzodkiewkę umyć i wszystkie składniki pokroić na plastry. Na talerzu poukładać na przemian pomidora, rzodkiewkę i ogórka, nieco niżej dwanaście plastrów jaj, a w środku talerza plaster pomidora Na krążkach jaj ułożyć rzymskie cyfry z paluszków a na środku - wskazówki zegara. Odrobinę posolić i udekorować majonezem.
Jaja ugotować na twardo obrać ze skorupek i pokroić w plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, ogórek zielony obrać, rzodkiewkę umyć i wszystkie składniki pokroić na plastry. Na talerzu poukładać na przemian pomidora, rzodkiewkę i ogórka, nieco niżej dwanaście plastrów jaj, a w środku talerza plaster pomidora Na krążkach jaj ułożyć rzymskie cyfry z paluszków a na środku - wskazówki zegara. Odrobinę posolić i udekorować majonezem.