MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zielona fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny dodatek do dań fasolka w bułce tartej.

Zielona fasolka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielona fasolka

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka
Fasolkę opłukać i oczyścić, pokroić na 2 cm kawałki. Gotową fasolkę mrożoną nie należy rozmrażać. W garnku zagotować 2 l wody z solą. Na gotującą się wodę wsypać fasolkę i gotować przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedzić na durszlaku. Na patelni roztopić masło , wsypać bułkę tartą, wymieszać i smażyć przez 1 minutę , następnie dodać ugotowaną fasolkę, sól , pieprz i wszystko wymieszać. Przesypać do salaterki , dodać natki pietruszki.
Zielona fasolka
Fasolkę obierawy i wrzucamy na gotujacą się wodę z dodatkiem soli.
Zielona fasolka
Ugotowaną fasolkę odcedzamy na durszlaku a potek wsypujemy na patelnię.

Tagi:

tarta fasolka