WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 743]

Zielona kanapka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zielona kanapka na ciepło to pomysł na szybki posiłek ale na ciepło, to też jakieś urozmaicenie i odmiana dla zwykłej tradycyjnej kanapki.

Zielona kanapka na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona kanapka na ciepło

 

  • 1 bułka pita ziołowa
  • 2 liście sałaty masłowej
  • 4 duże lub 8 małych plasterków salami
  • 1 plaster pieczonej lub gotowanej wędliny np. schabu
  • 1 plaster sera żółtego
  • 3 plasterki pomidora
  • kilka plasterków ogórka
  • 3 plasterki cebuli
  • majonez/sos czosnkowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zielona kanapka na ciepło

ETAP 1:

Bułkę pita z ziołami w kolorze zielonym podgrzać w tosterze. Plastry salami ułozyć na talerzu i podgrzać w mikrofalówce lub na patelni aż zrobią się chrupkie.

Podgrzaną pitę przekroić na pół. Każdą połówkę posmarować cienko majonezem lub sosem czosnkowym. Położyć na jednej połówce liść sałaty, połowę plastrów salami, plaster sera i włożyć do mikrofali żeby ser się roztopił.

Położyć plaster wędliny. Ułożyć plasterki ogórka, pomidora, doprawić solą i pieprzem, ułożyć plasterki cebuli. Przykryć drugą połową salami, liściem sałaty i drugą połówką bułki. Podawać od razu.

Zielona kanapka na ciepło
Kanapka na ciepło po nałożeniu sałaty salami sera ogórka i pomidora
Zielona kanapka na ciepło
Kanapka na ciepło z pity po roztopieniu sera
Zielona kanapka na ciepło
Chipsy z salami zrobione w kuchence mikrofalowej
Zielona kanapka na ciepło
Bułka pita w trakcie podgrzewania w tosterze

Tagi:

kanapka