mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zielona sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna sałatka na zimę, nadaje się do większości dań

Zielona sałatka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zielona sałatka

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałatka
Pomidorki i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Wszystkie te składniki wsypujemy do miski o dobrze mieszamy. Możemy do tego też dodać poszatkowaną czerwoną kapustę. Zalewa: 1/2 litra wody zagotowujemy z octem, solą, cukrem oraz liśćmi laurowymi. Gorącym wywarem zalewam,y warzywa i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Zielona sałatka
Tą wersję urozmaiciłam poszatkowaną kapustą czerwoną, dodającą smaku i kolorku.