Sposób przygotowania:
Zielona sałatka Małgosi
Szpinak opłukać, przełożyc na talerz. Mozzarellę pokroić w cząstki, pomidor pokroić w ósemki. Wszystko wymieszać, doprawić pieprzem, polać oliwą oraz octem balsamicznym, ułożyć kiełki i na końcu posypać pestkami dyni
edytaha
MalgosiaZ
musze poczytać bo nic mi o tym nie wiadomo :-(
edytaha
Przepraszam, nie chciałam przestraszyć... :(
Pyza
edytaha
Buniu, widziałam już różne kolorystycznie odmiany pomidorów, nawet łaciate (hihi), ale z zielonymi jeszcze nie miałam do czynienia. Być może to rzeczywiście taka odmiana, wtedy tym bardziej przepraszam Małgosię z sianie niepotrzebnej paniki, bo sałatka jest naprawdę ekstra :)
edytaha
edytaha
No i jeszcze nietaktowna pomyłka w imieniu. Przepraszam Pyzo, chyba powinnam darować sobie dzisiaj dodawanie komentarzy :(
zewa
Hi, hi Pyza to nie Bunia. Ale co do pomidorów to sporo odmian można kupić w Makro, nawet widziałam prawie czarne. Ale nie miałam odwagi kupić bo bałam się, ze nie dobre będą.
Babciagramolka
zewa
Moja mama robiła konfiturę z zielonych pomidorów prosto z krzaka, smakowała jak z renklod.
MalgosiaZ
To się rozpisałyście na temat pomidorów- dokładnie TAK...Pyza to nie Bunia choć Buni nie znam :-) i Pyza ma rację to nie są zielone pomidory bo niedojrzałe tylko odmiana zielona i są słodkie, dobre mniam i te nie zawierają trucizny:-) na szczęście bo mam zamiar własnie zrobić z nich konfiturę:-)) buziaczki dziewczynki
aczp
ja też robiłam konfiturę z zielonych pomidorów, takich od mamy spod folii, niedojrzałych... pyszna, nadal też żyjemy i mamy się dobrze :-)
a link do konfitury tutaj:
http://zpamietnikapiekarnika.blox.pl/2011/10/Konfitura-z-zielonych-pomidorow.html