nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Czerwono-zielona sałatka z sosem jogurt.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ta sałatka ma same zalety - jest szybka, pyszna, lekka i zdrowa :)

Czerwono-zielona sałatka z sosem jogurt.

Składniki:

Czerwono-zielona sałatka z sosem jogurt.

 

  • 1 porcja:

 

 

  • Sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki keczupu pikantnego

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwono-zielona sałatka z sosem jogurt.
1. Na talerzu układamy mieszankę sałat. 2. Pomidora, paprykę i ogórka myjemy, następnie warzywa kroimy - pomidora w większą kostkę, paprykę w krótki paski, a ogórka w grubsze półplasterki. Warzywa dowolnie ukladamy na sałacie. 3. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałatkę i ozdabiamy bazylią. Podajemy od razu.