Sposób przygotowania:
Zielona salsa z Lizbony
Zioła poobrywać z grubszych ogonków , umyć , osuszyć i pokroić . Czosnek obrać z łusek i pokroić . Wymieszać olej z sokiem cytrynowym ( 1/2 szklanki ) . Zmiksować w malakserze zioła , czosnek , przyprawy , pestki dyni . Dolać olej z sokiem cytrynowym . Miksować dokładnie na gładko . Wlać wodę i resztę oleju tak by sos miał odpowiednią gęstość .
Sos zamknięty z słoiczku może stać w lodówce kilka dni .
Sos zamknięty z słoiczku może stać w lodówce kilka dni .
Netka
Babciagramolka
Z samym makaronem jemy - ugotuję makaron , dam do gorącego odrobinę masła , a potem tej salsy
Netka
A wiesz,ze chyba jutro sie skusze,bo mialam zamiar zrobic cos z makaronem:)
Netka
Babciagramolka
Hi hi-wiedziałam , ze będzie dobra . Wg mnie to taka baza , którą można weryfikować na różne sposoby . Cieszę się ,że się nie rozczarowałaś.
marietta