Sposób przygotowania:
Zielone babeczki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz żółtka. Mąki przesiewamy i dodajemy likier - delikatnie mieszamy, aż składniki się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami a następnie nakładamy ciasto ok 3/4 papilotki. Pieczemy ok 15 min. w temp. 180'C. Śmietanę kremówkę ubijamy dodając cukier. Krem dzieli na pół. Do jednej części dodajemy likier miętowy i ociupinkę barwnika zielonego. Do rękawa cukierniczego zakończonego gwiazdką nakładamy krem. Jeśli posiadamy rękaw cukierniczy dwukomorowy nakładamy do jednej części biały a do drugiej zielony krem. Jeśli jednak posiadamy rękaw jednokomorowy nakładamy delikatnie krem biały a na niego nakładamy zielony. Na gotowe, upieczone babeczki wyciskamy krem. Smacznego !! * Z przepisu wychodzi ok 30 babeczek.