eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zielone muffinki Eli z niespodzianką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zielone szpinakowe muffinki z niespodzianką.

Zielone muffinki Eli z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone muffinki Eli z niespodzianką

 

  • szklanka=250 ml

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1/3 kostki margaryny
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 20 ugotowanych jajeczek przepiórczych

Sposób przygotowania:

Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Szpinak rozmrozić i odcisnąć.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Ugotowane jajeczka przepiórcze obrać ze skorupek.Do miski miksera włożyć jajka,szpinak,miękką margarynę,wlać maślankę i ubić.Do masy dodać mąkę z proszkiem i wymieszać drewnianą łyżką.Do wysmarowanej formy do muffinek lub papilotek nakładać dużą łyżkę ciasta,na środek wcisnąć jajeczko przepiórcze i przykryć drugą łyżką ciasta.Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Ostudzone muffinki położyć na półmisku i udekorować bukszpanem,kurczaczkami i jajeczkami przepiórczymi.Smacznego!
Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Do miski miksera włożyć jajka,szpinak,miękką margarynę,wlać maślankę i ubić.
Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito i dodać do masy.
Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Do wysmarowanej formy do muffinek lub papilotek nakładać dużą łyżkę ciasta,na środek wcisnąć jajeczko przepiórcze i przykryć drugą łyżką ciasta.Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Ostudzone muffinki położyć na półmisku i udekorować bukszpanem,kurczaczkami i jajeczkami przepiórczymi.