Sposób przygotowania:
Zielone muffinki Eli z niespodzianką
Szpinak rozmrozić i odcisnąć.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Ugotowane jajeczka przepiórcze obrać ze skorupek.Do miski miksera włożyć jajka,szpinak,miękką margarynę,wlać maślankę i ubić.Do masy dodać mąkę z proszkiem i wymieszać drewnianą łyżką.Do wysmarowanej formy do muffinek lub papilotek nakładać dużą łyżkę ciasta,na środek wcisnąć jajeczko przepiórcze i przykryć drugą łyżką ciasta.Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Ostudzone muffinki położyć na półmisku i udekorować bukszpanem,kurczaczkami i jajeczkami przepiórczymi.Smacznego!
zewa
eli_555
Tylko zapomniałam o przyprawach:sól,pieprz,czosnek granulowany i gałka muszkatołowa.Muszę edytować.
eliza88