Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki z ruskim farszem :
Zmiksować jajko, mąkę , mleko, szpinak, 2 łyżki oleju , szczyptę soli , proszek do pieczenia .Zostawić na 10 minut . Rozgrzać na średniej patelni 1 łyżkę oleju i usmażyć 5-6 naleśników .
Usmażyć na rumiano na łyżce oleju drobno usiekaną cebulę .Wymieszać z puree ziemniaczanym i serem . Doprawić farsz solą i mielonym pieprzem .
Posmarować naleśniki . Zwinąć wg upodobania ( ruloniki, koperty ) . Podgrzać na 2 łyżkach oleju .
Podawać na ciepło – można podać dodatkowo kwaśną śmietanę .
Usmażyć na rumiano na łyżce oleju drobno usiekaną cebulę .Wymieszać z puree ziemniaczanym i serem . Doprawić farsz solą i mielonym pieprzem .
Posmarować naleśniki . Zwinąć wg upodobania ( ruloniki, koperty ) . Podgrzać na 2 łyżkach oleju .
Podawać na ciepło – można podać dodatkowo kwaśną śmietanę .
jovi