Sposób przygotowania:
Zielone pomidory w syropie
Zagotować wodę z cukrem, pomidory pokroić w grubsze plastry.
Włożyć do syropu. Zagotować i natychmiast odstawić.
Pozostawić do następnego dnia.
Wyjąć i odsączyć pomidory, syrop gotować aż zgęstnieje..
Do gorącego włożyć pomidory i połowę cytryny, pokrojonej w plasterki . Wszystko razem dobrze podgrzać, włożyć do słoików i zakręcić. Postawić do góry dnem, do wystygnięcia.
Włożyć do syropu. Zagotować i natychmiast odstawić.
Pozostawić do następnego dnia.
Wyjąć i odsączyć pomidory, syrop gotować aż zgęstnieje..
Do gorącego włożyć pomidory i połowę cytryny, pokrojonej w plasterki . Wszystko razem dobrze podgrzać, włożyć do słoików i zakręcić. Postawić do góry dnem, do wystygnięcia.