nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zielone puree z groszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna alternatywa dla zwykłych ziemniaków

Zielone puree z groszkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielone puree z groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Zielone puree z groszkiem
Do gotującej posolonej wody dajemy obrane i pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy mrożony groszek i gotujemy przez 10 minut. Odcedzamy i zostawiamy w garnku. Dodajemy masło, jogurt, pieprz oraz jeśli jeszcze trzeba sól i miksujemy blenderem na jednolitą masę. W trakcie kosztujemy czy nie potrzeba dodać soli lub pieprzu. Gotowe pure na talerzu posypujemy zieloną cebulką.
Zielone puree z groszkiem
Do gotującej wody dodajemy pokrojone ziemniaki
Zielone puree z groszkiem
Po 10 minutach dodajemy mrożony groszek
Zielone puree z groszkiem
Dodajemy resztę składników i miskujemy na gładką masę

Tagi:

groszek