SUPERPRZEPIS

Zielone szparagi z crudo

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Zielone szparagi z crudo Więcej zdjęć (4)

Gotowe szparagi można podać same lub na przykład z sosem czosnkowym.

Składniki:

Zielone szparagi z crudo

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z crudo
Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów, myjemy, zalewamy wrzątkiem z dodatkiem cukru, gotujemy 2-3 minuty, studzimy. Każdy plasterek szynki przecinamy wzdłuż na pół i zawijamy w nią podgotowane szparagi. Układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Posypujemy serem gruyere i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zielone szparagi z crudo
Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów, myjemy, zalewamy wrzątkiem z dodatkiem cukru, gotujemy 2-3 minuty, studzimy.
Zielone szparagi z crudo
Każdy plasterek szynki przecinamy wzdłuż na pół i zawijamy w nią podgotowane szparagi. Układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem.
Zielone szparagi z crudo
Posypujemy serem gruyere i świeżo zmielonym pieprzem.