roślinożerna

roślinożerna

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Zielone wiosenne farfalle Mamma Mia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ekspresowy i pyszny makaron z warzywami, który nawet w grudniu przywoła wspomnienie wiosny!

Zielone wiosenne farfalle Mamma Mia

Składniki:

Zielone wiosenne farfalle Mamma Mia

 

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 duża cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • cukinia, obrana i pokrojona w półplasterki (jeśli jest młoda i świeża, nie trzeba jej obierać
  • 1 szkl. mrożonego zielonego groszku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zielone wiosenne farfalle Mamma Mia
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, Podsmażamy, aż cebula zrobi się złocista. Wtedy dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i smażymy, aż zacznie się rumienić. Kiedy półplasterki cukinii zrobią się złote, dodajemy mrożony groszek i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Na końcu dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Smacznego!

Tagi:

cukinia