Sposób przygotowania:
Zielony Kubuś z czekoladą
Zielona galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, studzimy i wkładamy do lodówki.
Ciastka Digestive miksujemy z rozpuszczonym gorącym masłem do konsystencji mokrego piasku.
Wykładamy dno tortownicy i wkładamy do lodówki. Niewielką część Kubusia odlewamy i mieszamy z budyniami. Resztę Kubusia wlewamy do garnka i kiedy się zagotuje dodajemy do niego roztwór budyniowy.
Gotujemy aż masa zgęstnieje. Gorącą wykładamy na herbatnikowy spód tortownicy.
Układamy na to polówki winogron.
Kremówkę miksujemy na sztywno i dolewamy ostudzoną, lekko gęstniejącą galaretkę. Dalej miksujemy i pół gęstą masę wykładamy na kubusiowy budyń.
Na wierzch układamy herbatniki Petitki i polewamy polewą czekoladową.
Ciastka Digestive miksujemy z rozpuszczonym gorącym masłem do konsystencji mokrego piasku.
Wykładamy dno tortownicy i wkładamy do lodówki. Niewielką część Kubusia odlewamy i mieszamy z budyniami. Resztę Kubusia wlewamy do garnka i kiedy się zagotuje dodajemy do niego roztwór budyniowy.
Gotujemy aż masa zgęstnieje. Gorącą wykładamy na herbatnikowy spód tortownicy.
Układamy na to polówki winogron.
Kremówkę miksujemy na sztywno i dolewamy ostudzoną, lekko gęstniejącą galaretkę. Dalej miksujemy i pół gęstą masę wykładamy na kubusiowy budyń.
Na wierzch układamy herbatniki Petitki i polewamy polewą czekoladową.