Sposób przygotowania:
Kubuś bez pieczeniamasa kubusiowa
Na soku Kubuś, gotujemy budynie, można wsypać je od razu, porządnie wymieszać, aby nie było grudek i zagotować, tylko trzeba często mieszać, lub ugotować tradycyjnie, czyli w niewielkiej ilości soku rozmieszać budyń i wlać na gotujący się sok.
masa kubusiowa c.d.
Do gorącego wsypać galaretki, wymieszać.
masa kubusiowa c.d.
Dodać masło i znowu wymieszać dokładnie.
warstwy
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, (38x27) układam biszkopty.
warstwy c/d.
Wylewam gorącą masę, jak troszkę przestygnie, ale nie całkiem, wykładam delicje, czekoladą do góry. Odstawiam do wystudzenia. Galaretki poziomkowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody, studzę.
masa śmetankowa
Następnie przygotowuje masę śmietankową. Śnieżki ubijam z mlekiem wg wskazań producenta, można ubić śmietankę kremówkę, będzie mniej słodko. Do ubitej wlewam powoli zimne galaretki, cały czas miksując. Masę wylewam na delicje. Odstawiam do lodówki.
dekoracja
Wierzch ozdobiłam kolorowymi posypkami.
gosiapiotrek23