Sposób przygotowania:
Smaczne ciasto Kubuś
Jajka wybijamy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wykładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. W części soku rozprowadzamy budyń i gotujemy go na pozostałym soku. Można dosłodzić. Dobrze ciepły wykładamy na ciasto. Wyrównujemy , układamy na nim delicje i odstawiamy do schłodzenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy rozmieszaną w małej ilości wrzątku żelatynę i sok z pomarańczy. Masę śmietanową wykładamy na delicje. Zalewamy tężejącą galaretką.
Odstawiamy by ciasto dobrze zastygło.
Galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. W części soku rozprowadzamy budyń i gotujemy go na pozostałym soku. Można dosłodzić. Dobrze ciepły wykładamy na ciasto. Wyrównujemy , układamy na nim delicje i odstawiamy do schłodzenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy rozmieszaną w małej ilości wrzątku żelatynę i sok z pomarańczy. Masę śmietanową wykładamy na delicje. Zalewamy tężejącą galaretką.
Odstawiamy by ciasto dobrze zastygło.