iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ziemniaczana z oliwkami i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ziemniaczana z oliwkami i tuńczykiem

Ziemniaczana z oliwkami i ogórkiem

Składniki:

Ziemniaczana z oliwkami i ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana z oliwkami i ogórkiem
Oliwki odcedzamy zostawiamy całe lub kroimy na pół. Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Ogórka kroimy w kosteczkę. Szczypior kroimy drobno. Tuńczyka w oleju lekko odcedzamy i dodajemy do ziemniaków. Całość doprawiamy sola i pieprzem do smaku według uznania.