Sposób przygotowania:
Ziemniaczane chipsy w krokancie.
Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić na bardzo cienkie plasterki i kł-
-aść na talerz.Orzechy zaś utłuc ze skorupek,wyjąć zawartość po
czym posiekać i wrzucić do moździeża,miażdżąc je pałką.Przesypać krokant orzechowy do głębszej miseczki,a jajko
do osobnej,roztrzepując je nieco.Rozgrzać olej na patelni i wpierw
obtaczać garstkę chipsów w jaju i przełożyć do miseczki z krokantem orzechowym,a potem ostrożnie wrzucać na tłuszcz.Smażyć z 3-5 min.Wyjąć na cedzaku,osaczając z oleju.Kłaść na półmisek i posolić,dać innych ostrych przypraw,np.ostra mielona papryka.
-aść na talerz.Orzechy zaś utłuc ze skorupek,wyjąć zawartość po
czym posiekać i wrzucić do moździeża,miażdżąc je pałką.Przesypać krokant orzechowy do głębszej miseczki,a jajko
do osobnej,roztrzepując je nieco.Rozgrzać olej na patelni i wpierw
obtaczać garstkę chipsów w jaju i przełożyć do miseczki z krokantem orzechowym,a potem ostrożnie wrzucać na tłuszcz.Smażyć z 3-5 min.Wyjąć na cedzaku,osaczając z oleju.Kłaść na półmisek i posolić,dać innych ostrych przypraw,np.ostra mielona papryka.