justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Ziemniaczane księżyce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowe powinny być chrupiące.

Ziemniaczane księżyce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczane księżyce

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane księżyce
Ziemniaki obieramy i kroimy na osiem kawałków, tak żeby powstały półksiężyce. Należy je zagotować w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na sitko i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Przekładamy ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i obsypujemy mąką. Podsmażamy na rumiano. Dusimy pod przykryci aż zmiękną .
Ziemniaczane księżyce
Etap 1Ziemniaczane księżyce
Ziemniaczane księżyce
Etap 2Ziemniaczane księżyce

Tagi:

ziemniaki