matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Ziemniaczane kwadraty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rewelacyjne do jajek sadzonych i szpinaku,ale równie smaczne do mięsa.

Ziemniaczane kwadraty

Składniki:

Ziemniaczane kwadraty

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane kwadraty
Surowe ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki,gotowane zmielić,wymieszać dodając mąkę,jajko i sól.Wyrobić na gładką,dosyć miękką masę.Blachę wysmarować smalcem,nałożyć cienką warstwę masy ziemniaczanej,posypać startym serem,polać roztopionym smalcem i wstawić do nagrzanego(180-190stopni)piekarnika.Zapiekać na złoty kolor.Gorące ziemniaki pokroić na kwadraty.