Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Ziemniaczane talarki w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawa przystawka lub zakąska na do piwka

Ziemniaczane talarki w serowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaczane talarki w serowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane talarki w serowej panierce
Ziemniaki kroimy w plastry o grubości około 1 cm.Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Odcedzamy. Ser Trzemy na najgrobniejszej tarce. Mieszamy z bułka tartą. Olej rozgrzewamy w garczku.jajka rozkłucamy w misce. Odcedzone krążki ziemniaków maczamy w jajku i obtaczamy w serowej panierce. Smażymy na głebokim tłuswzczu do uzyskania złotego koloru. Odsaczamy dokładnie na papierowym ręczniku. Podajemy np z sosem czosnkowym najlepiej jeszcze ciepłe.
Ziemniaczane talarki w serowej panierce
plastry ziemniaków gotujemy około 10 minut
Ziemniaczane talarki w serowej panierce
obtaczamy w panierce z bułki i sera zóótego
Ziemniaczane talarki w serowej panierce
smazymy i odciskamy nadmiar tłuszczu recznikiem papierowym
Ziemniaczane talarki w serowej panierce
podajemy na ciepło z dipem np czosnkowym