Sposób przygotowania:
Ziemniaczane talarki w serowej panierce
Ziemniaki kroimy w plastry o grubości około 1 cm.Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Odcedzamy. Ser Trzemy na najgrobniejszej tarce. Mieszamy z bułka tartą. Olej rozgrzewamy w garczku.jajka rozkłucamy w misce. Odcedzone krążki ziemniaków maczamy w jajku i obtaczamy w serowej panierce. Smażymy na głebokim tłuswzczu do uzyskania złotego koloru. Odsaczamy dokładnie na papierowym ręczniku. Podajemy np z sosem czosnkowym najlepiej jeszcze ciepłe.
![Ziemniaczane talarki w serowej panierce Ziemniaczane talarki w serowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczane-talarki-w-serowej-panierce-158328.jpg)
![Ziemniaczane talarki w serowej panierce Ziemniaczane talarki w serowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczane-talarki-w-serowej-panierce-158329.jpg)
![Ziemniaczane talarki w serowej panierce Ziemniaczane talarki w serowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczane-talarki-w-serowej-panierce-158330.jpg)
![Ziemniaczane talarki w serowej panierce Ziemniaczane talarki w serowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczane-talarki-w-serowej-panierce-158331.jpg)