mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ziemniaczane Wedges

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonale smakują z sosem czosnkowym:)

Ziemniaczane Wedges

Składniki:

Ziemniaczane Wedges

 

  • Składniki (dla 3-4 osob):

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane Wedges
Ziemniaki obrać (jeśli ktoś lubi ze skórką, nie musi obierać, tylko może wyszorować dokladnie szczoteczką), przekroić na pół. Ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości. Poczekać jak nieco wystygną i pokroić je w łódeczki (lub talarki). Ułożyć na blaszce, posypać obficie ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Skropić olejem lub oliwą, wymieszać.

Zapiekać w piekarniku, w temperaturze 200°C, przez około 30 minut - do zezłocenia się skórki i miękkości ziemniaków.