Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano szpinakowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę i pietruszkę obieramy , ścieramy na tarce duże oczka. Do garnka wlewamy ok 1,5 litra wody. Dajemy kawałek mięsa drobiowego , liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 30 min.
Po tym czasie odcedzamy wywar. Dodajemy starte warzywa i pokrojone ziemniaki. Gotuje . Doprawiamy solą do smaku. Szpinak podsmażamy na masełku i dodajemy do zupy.
Zagotowujemy. Dodajemy śmietanę 30 % . Zagotowujemy .Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek.
Po tym czasie odcedzamy wywar. Dodajemy starte warzywa i pokrojone ziemniaki. Gotuje . Doprawiamy solą do smaku. Szpinak podsmażamy na masełku i dodajemy do zupy.
Zagotowujemy. Dodajemy śmietanę 30 % . Zagotowujemy .Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek.