Sposób przygotowania:
Ziemniaczki nadziewane mięskiem
Ziemniaki gotujemy (można w mundurkach, ale chyba lepiej bez).
Mięso mielone doprawiamy i 'luzem' smażymy na rozgrzanej patelni. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Ziemniaki po ugotowaniu kroimy wzdłuż na połówki i łyżeczką wydrążamy środki (nie będą potrzebne) ziemniaki smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Do ziemniaków nakładamy mięsko i kładziemy surową cebulkę. Całość posypujemy serem startym na grubej tarce.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć nadziane ziemniaczki. Zapiekać 15-20 minut w temp 150 stopni.
Podawać na ciepło, można podać z ketchupem. Smacznego
Mięso mielone doprawiamy i 'luzem' smażymy na rozgrzanej patelni. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Ziemniaki po ugotowaniu kroimy wzdłuż na połówki i łyżeczką wydrążamy środki (nie będą potrzebne) ziemniaki smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Do ziemniaków nakładamy mięsko i kładziemy surową cebulkę. Całość posypujemy serem startym na grubej tarce.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć nadziane ziemniaczki. Zapiekać 15-20 minut w temp 150 stopni.
Podawać na ciepło, można podać z ketchupem. Smacznego