goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ziemniaczki pieczone nadziewane fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Farsz do nadziewanych ziemniaczków może być różny, ten eksperymentalny z fetą jest wyjątkowo smaczny.

Ziemniaczki pieczone nadziewane fetą

Składniki:

Ziemniaczki pieczone nadziewane fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki pieczone nadziewane fetą
Ziemniaki gotujemy w mundurkach na pół miękko. Obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki. Cebulę siekamy i podduszamy na maśle. Cebulką do połowy napełniamy wgłębienia w ziemniaczkach, do każdego dajemy po kawałku sera, doprawiamy do smaku, skrapiamy odrobiną stopionego masła. Pieczemy około 30 minut w piekarniku w 180 stopniach.