Sposób przygotowania:
Ziemniaczki w pasterkach pieczone z ziałami
Ziemniaki obieramy i płuczemy, osuszamy i kroimy na plasterki o dowolnej grubości.
Wrzucić na wrzątek i zblanszować około 3-4 minuty, odlać wodę i osuszyć. Posypać przyprawą do pieczonych ziemniaków i ziołami dowolnymi ulubionymi. Skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Wstawić do piekarnika i piec 180 stopniach około 25 minut n złoty kolor.
Podawać można z ketchupem, z dowolnymi dodatkami i sałatkami, mięsem.
Wrzucić na wrzątek i zblanszować około 3-4 minuty, odlać wodę i osuszyć. Posypać przyprawą do pieczonych ziemniaków i ziołami dowolnymi ulubionymi. Skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Wstawić do piekarnika i piec 180 stopniach około 25 minut n złoty kolor.
Podawać można z ketchupem, z dowolnymi dodatkami i sałatkami, mięsem.