Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami
Makaron wrzucamy na wrzącą i posoloną lekko wodę i gotujemy al dente. Odlewamy wodę i hartujemy zimną i pozostawiamy na sicie lub durszlaku.
Pieczarki obieramy z błon i można też ze skórki, myjemy i osuszamy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na maśle klarowanym, dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości.
Pomidorki z puszki lub mrożone bez skórki kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek.
Smażymy razem chwilę, przyprawiamy bazylią, pieprzem, solą, dodajemy makaron. Podgrzewamy razem i wykładamy na talerze. Smacznego :)
Pieczarki obieramy z błon i można też ze skórki, myjemy i osuszamy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na maśle klarowanym, dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości.
Pomidorki z puszki lub mrożone bez skórki kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek.
Smażymy razem chwilę, przyprawiamy bazylią, pieprzem, solą, dodajemy makaron. Podgrzewamy razem i wykładamy na talerze. Smacznego :)