Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z nadzieniem łowickim
Ugotuj ziemniaki (najlepiej w łupinach) Po obraniu zetnij przeciwległe końce i z jednej strony wydrąż miąższ za pomoca łyżeczki (np. do wycinania gniazd nasiennych z jabłek). Sos wymieszaj z startym serem, zostawiając trochę sera na posypanie. Szynkę posiekaj drobno. Na dno kazdego wydrązonego ziemniaka włóż trochę szynki, zalej masą z sosu i sera. Tak przygotowane ziemniaki ułóż na półmisku żaroodpornym, posyp serem i zapiecz. Podawaj ziemniaczki na gorąco udekorowane gałązkami pietruszki.
agataabraham
thegrooba
jaNina
Zgadza się :), ale ziemiaczki i sosik jest!!!
Bardzo dobre połączenie :)
Wokalista
Natala1210
jaNina
bernika
jaNina
Przepraszam Cię Berniko, ale nic nie wiedziałam!
Dzękuję za gratulacje :)