Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z paluszkami i surówką
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka z woda osoloną. Gotujemy do miękkości, odlewamy i gnieciemy możemy dać łyżkę masła wtedy są bardziej aromatyczne i smaczniejsze :). Między czasie rozgrzewamy patelnie z olejem słonecznikowym i wkładamy na nią paluszki rybne. Jeżeli ktoś chce mogę podać jak się robi domowym sposobem paluszki rybne lecz jest z tym dużo roboty i łatwiej jest kupić i usmażyć gotowe bo to nie jest nic innego jak filet z ryby panierowany lub sama ryba mielona z przyprawami i panierowana to takie dwa popularne sposoby na paluszki rybne. Tyle ze wiele już wypróbowałem sposobów na panierkę lecz nie wiem jak oni robią przy tych paluszkach rybnych nie mam pojęcia :(. Jak mamy już usmażone paluszki przekładamy na ręcznik papierowy aby papier wchłoną nadmiar oleju. Ziemniaki nakładamy na talerz dodajemy surówkę (przepis juz mam umieszczony) i kilka paluszków rybnych do woli. Życzę wszystkim smacznego :)