Bazylia

Bazylia

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia grecka po naszemu

Ziemniaczki zapiekane po grecku

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ósemki, ćwiartki, lub w plasterki grubości ok.0,5cm. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i skropić je sokiem...

Ziemniaczki zapiekane po grecku

Składniki:

Ziemniaczki zapiekane po grecku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki zapiekane po grecku
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ósemki, ćwiartki, lub w plasterki grubości ok.0,5cm. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i skropić je sokiem z połówki lub całej cytryny. Polać oliwą i przyprawić. Wymieszać. Zalać wodą w taki sposób, by czubki ziemniaków wystawały co najmniej 0.5 cm ponad powierzchnię. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st., zapiekać, aż czubki się zrumienią.

Tagi:

ziemniaki