Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane kurczakiem z porem
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy ala al dente w mundurkach. Studzimy, przekrawamy, wydrążamy.
Kurczaka kroimy w kosteczkę, pora kroimy w talarki.
Na patelni podsmażamy kurczaka dodając połowę opakowania zupy cebulowej, następnie dodajemy pora wraz z resztą zupy, doprawmy pieprzem i podsmażamy, podlewamy wodą bądź winem i podduszamy całość do całkowitego odparowania płynu.
Uzyskanym kurczakiem z porem faszerujemy ziemniaki, układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu układamy mozzarellę (można dołożyć kilka ząbków czosnku dla aromatu).
Zapiekamy w 190-200 stopniach do roztopienia i zarumieniania sera.
Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.
Kurczaka kroimy w kosteczkę, pora kroimy w talarki.
Na patelni podsmażamy kurczaka dodając połowę opakowania zupy cebulowej, następnie dodajemy pora wraz z resztą zupy, doprawmy pieprzem i podsmażamy, podlewamy wodą bądź winem i podduszamy całość do całkowitego odparowania płynu.
Uzyskanym kurczakiem z porem faszerujemy ziemniaki, układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu układamy mozzarellę (można dołożyć kilka ząbków czosnku dla aromatu).
Zapiekamy w 190-200 stopniach do roztopienia i zarumieniania sera.
Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.