gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Ziemniaki faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i pyszna przystawka, którą warto wypróbować. Smakuje rewelacyjnie i robi prawdziwą furorę na stole.

Ziemniaki faszerowane Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Ziemniaki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki młode ugotować lekko w mundurkach. Przekroić na pół i wydrążyć środek, przełożyć do folii aluminiowej. Wydrążony środek przełożyć do miski i lekko zgnieść. Papryki pokroić (usunąć wcześniej z nich gniazda nasienne) w kostkę, tak samo pokroić pomidora i pozbawioną skórki cukinię.

Dodać do miski z wydrążonymi ziemniakami. Szczypiorek poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać do miski, przyprawić, wymieszać.

Farszem napełniać wydrążone środki z ziemniaków.

Zapiekać w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-20 minut. Podawać ciepłe. 
Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki ugotować lekko i przekroić na pół.
Ziemniaki faszerowane
Wydrążyć z przeciętych ziemniaków środki i włożyć do miski
Ziemniaki faszerowane
Dodawać pokrojone w kostkę pozostałe składniki
Ziemniaki faszerowane
Na koniec dodać poszatkowany szczypiorek i starty ser. Farszem napełniać środki ziemniaków, zapiekać
Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki faszerowane- bardzo dobre danie
Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki faszerowane- bardzo dobre danie