Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki młode ugotować lekko w mundurkach. Przekroić na pół i wydrążyć środek, przełożyć do folii aluminiowej. Wydrążony środek przełożyć do miski i lekko zgnieść. Papryki pokroić (usunąć wcześniej z nich gniazda nasienne) w kostkę, tak samo pokroić pomidora i pozbawioną skórki cukinię.
Dodać do miski z wydrążonymi ziemniakami. Szczypiorek poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać do miski, przyprawić, wymieszać.
Farszem napełniać wydrążone środki z ziemniaków.
Zapiekać w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-20 minut. Podawać ciepłe.
Dodać do miski z wydrążonymi ziemniakami. Szczypiorek poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać do miski, przyprawić, wymieszać.
Farszem napełniać wydrążone środki z ziemniaków.
Zapiekać w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-20 minut. Podawać ciepłe.
Blendi