Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane mozzarellą i boczkiem
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach przez około 15 minut w osolonej wodzie od momentu wrzenia. Następnie przecinamy wzdłuż na połówki i delikatnie wydrążamy łyżeczką środek. Kroimy w kostkę boczek i podsmażamy na patelni.
Po kilku minutach, gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy przez kilka minut, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę Przyprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli.
Faszerujemy ziemniaki, skrapiamy oliwą. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.
Po kilku minutach, gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy przez kilka minut, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę Przyprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli.
Faszerujemy ziemniaki, skrapiamy oliwą. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.