Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli z wątróbką drobiową i ogórkamiprzygotowanie ogórków

przygotowanie wątróbki

Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie wątróbki cd

Wątróbkę opłukać, odsączyć i oczyścić z błonek i tłuszczu.
przygotowanie wątróbki cd

Oczyszczoną wątróbkę obtoczyć w mące pszennej.
przygotowanie wątróbki cd

Na patelni rozgrzać olej, dodać wątróbkę, liście laurowe, ziele angielskie i chwilę smażyć. Do wątróbki dodać cebulę.
przygotowanie wątróbki cd

Wątróbkę z cebulą oprószyć solą, pieprzem, razem usmażyć. Ostudzoną wątróbkę pokroić w kostkę, dodać ogórki i wymieszać.
przygotowanie ziemniaków

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Odciąć wierzchy ziemniaków i wydrążyć środki. Część wydrążonego miąższu pokroić w kostkę i włożyć do ziemniaków.
przygotowanie ziemniaków cd

Do ziemniaków nałożyć wątróbkę z cebulką i ogórkami. Ziemniaki włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać ziemniaki przez 30 minut. Smacznego!