szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ziemniaki faszerowane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym.

Ziemniaki faszerowane mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki faszerowane mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane mięsem
Z ziemniaków wydrążamy środek, robiąc puste miejsce na farsz. Takie ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 minut. Na patelni podsmażamy mięso z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i meiszamy. Ziemniaki odcedzamy, układamy pionowo w naczyniu żaroodpoornym wysmarowanym tłuszczem. Ziemniaki napełniamy farszem z patelni. Całość posypujemy rozmarynem i wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 25 minut.
Ziemniaki faszerowane mięsem
Z ziemniaków wydrązamy środek i gotujemy
Ziemniaki faszerowane mięsem
Mięso mielone podsmazamy z cebula i papryka
Ziemniaki faszerowane mięsem
Podgotowane ziemniaki napełniamy farszem
Ziemniaki faszerowane mięsem
Całość posypujemy rozmarynem i wkładamy do piekarnika.