wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Ziemniaki faszerowane warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pięknie wygląda na talerzu, smakuje również bardzo dobrze. Polecam!!! .

Ziemniaki faszerowane warzywami

Składniki:

Ziemniaki faszerowane warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane warzywami
Ziemniaki umyć, obrać, wydrążyć (na tzw łódeczki), przyprawić solą, pieprzem. Marchew, seler, pietruszkę, pomidor (bez miąższu), paprykę, wydrążone kawałki ziemniaków, pokroić w drobną kosteczkę, kalafior rozdrobnić. Dusić na maśle do miękkości, przyprawić do smaku. Dodać posiekany szczypiorek (zostawić część na dekorację). Napełnić farszem wydrążone ziemniaki, z zewnątrz posmarować olejem, zapiekać do zarumienienia w piekarniku, na grillu lub w mikrofali (opcja grill). Smacznego!!!

Tagi:

ziemniaki