Sposób przygotowania:
Ziemniaki księżnej
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce. Do letnich ziemniaków dodać jedno całe jajko, żółtko,masło, gałkę muszkatołową i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Odłożyć do wystudzenia. Nakładać masę ziemniaczaną do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać rozetki z ziemniaków. Białko lekko roztrzepać i za pomocą pędzelka posmarować rozetki ziemniaczane. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 st i piec około 20 min.


kołczu
alaaa
nooo jak pocałunek księżniczki smakuje tego nie wiem :), ale mogę powiedzieć jak księcia smakuje ;)
anaD
alaaa
to prawda ale warto o nich pamiętać, czasami te stare przepisy są lepsze od tych "unowocześnionych"
evita0007
Tatiana1982
bajtek
alaaa
w sumie masz rację, ja bardzo lubię ziemniaki z maślanką więc czemu nie spróbować