Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Ziemniaki pieczone z natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ziemniaki zapiekane w piekarniku podane z natką.

Ziemniaki pieczone z natką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki pieczone z natką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone z natką
Ziemniaki obrać i umyć, a następnie pokroić je w średniej wielkości kostkę. Przygotować forme, w której będą sie piekły. Wrzucić je do formy i polać oliwą z oliwek, tak ok. 3 łyżek. Wszystko dokładnie ze soba wymieszać i posypać po wierzchu solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec do czasu aż będą miękkie i rumiane. W trakcie pieczenia pokroic natkę pietruszki i gdy ziemniaki są dobre, posypać nią. Podawac do obiadów, grila.
Ziemniaki pieczone z natką
Ziemniaki polane oliwa i posypane solą upiec w piekarniku.
Ziemniaki pieczone z natką
ziemniaki obrać i pokroić w kostkę a potem dać do formy.

Tagi:

ziemniaki