edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Ziemniaki pieczone z rozmarynem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny dodatek do obiadu, podałam je do faszerowanej mięsem papryki

Ziemniaki pieczone z rozmarynem 2

Składniki:

Ziemniaki pieczone z rozmarynem 2

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone z rozmarynem 2
Rozmaryn opłukałam, osączyłam, oderwałam igiełki ze zdrewniałych gałązek. Ziemniaki obrałam, umyłam, pokroiłam w plastry o grubości około 3/4 cm. Na dno dwóch niedużych naczyń żaroodpornych nalałam troszkę oleju, wsypałam plastry ziemniaków, posoliłam je i posypałam gałązkami rozmarynu. Wymieszałam, żeby ziemniaki w całości były obtoczone w oleju. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.

Tagi:

ziemniaki