MrDziup

MrDziup

Kucharz
[Przepisów: 10]

Ziemniaki po Łotewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nieśmiertelne połączenie: ziemniaki i twaróg

Ziemniaki po Łotewsku

Składniki:

Ziemniaki po Łotewsku

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 1/2 kg twarogu
  • 1 cebula
  • 200g wędzonego boczku
  • szczypiorek lub koperek
  • łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po Łotewsku
Ziemniaki dokładnie umyć i gotować w mundurkach. W czasie kiedy ziemniaki się gotują drobno pokroić cebulę i boczek. Zeszklić na rozgrzanym tłuszczu i wymieszać z twarogiem, doprawić solą, posypać posiekaną zieleniną /tradycyjnie- na Łotwie- podaje się w osobnych naczyniach/.

Tagi:

ziemniaki