Sposób przygotowania:
Ziemniaki podwójnie koperkowe z masłem
Ziemniaki cienko obrać, umyć .
Zalać wodą w garnku ( tyle by zakryła ziemniaki ), osolić wodę, włożyć gałązki kopru i połowę masła.
Gotować ok. 25 minut do miękkości ziemniaków.
Odcedzić - wyrzucić gałązki kopru.
Do garnka z ziemniakami włożyć resztę masła .
Potrząsając garnkiem doprowadzić do tego by ziemniaki oblepiły się masłem.
Wsypać usiekany koperek i znów potrząsając garnkiem oblepić koperkiem ziemniaki.
* Do gotowania można też dodać ząbek czosnku, kwiatostan kopru ( taki jak do kiszenia ogórków), rozmaryn lub nasiona kminku.
Zalać wodą w garnku ( tyle by zakryła ziemniaki ), osolić wodę, włożyć gałązki kopru i połowę masła.
Gotować ok. 25 minut do miękkości ziemniaków.
Odcedzić - wyrzucić gałązki kopru.
Do garnka z ziemniakami włożyć resztę masła .
Potrząsając garnkiem doprowadzić do tego by ziemniaki oblepiły się masłem.
Wsypać usiekany koperek i znów potrząsając garnkiem oblepić koperkiem ziemniaki.
* Do gotowania można też dodać ząbek czosnku, kwiatostan kopru ( taki jak do kiszenia ogórków), rozmaryn lub nasiona kminku.
Bahus
Babciagramolka
Ha ha :) - użyj Bahusku gałązek na cm ( przeliczę i podam Ci kiedyś na PW )- a producenta masła Ci nie podam bo to by byóła krypto reklama - ma być dobre , a Ty juz doskonale wiesz co to znaczy dobre masło .
I nie nabijaj się z moich ziemniaczków bo sam wiesz jak to jest z podstawowymi umiejętnościami u młodych użytkowników .Takie stare ( stażem ) wygi takich przepisów nie potrzebują - a niektórym się przyda.
kasia900