Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warto od czasu do czasu zwykłe ziemniaki podać w nieco innej wersji

Ziemniaki w chrupiącym bekonie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w chrupiącym bekonie
Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić, oprószyć mąką. Boczek pokroić w plastry. Każdy ziemniak owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką, oprószyć papryką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut.
Ziemniaki w chrupiącym bekonie
Etap 1
Ziemniaki w chrupiącym bekonie
Etap 2

Tagi:

ziemniaki