senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ziemniaki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajny dodatek do mięs, ryb czy nawet jako przegryzka (wtedy należy ciasto doprawić wedle preferencji smakowych).

Ziemniaki w cieście

Składniki:

Ziemniaki w cieście

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w cieście
Ubić białka na sztywną masę. W osobnej misie połączyć mąkę z żółtkami i mlekiem. Wymieszać z pianą z białek.
(powinno mieć konsystencje gęstej śmietany - więc celowo nie podałam ilości mleka, trzeba nim operować;) ).
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry, po czym wrzucać na osolony wrzątek na około 1 minutę. Po tym czasie odcedzić, osuszyć i zanurzać w cieście. Smażyć na oleju.

Tagi:

ziemniaki