Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ziemniaki w ostrym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki w ostrym sosie

Ziemniaki w ostrym sosie

Składniki:

Ziemniaki w ostrym sosie

 

  • 60 dag ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 duża cebula, pokrojona w piórka
  • 1 papryka, pokrojona w paski
  • ½ papryczki chili, posiekanej
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w ostrym sosie

Ziemniaki i cebulę smażymy około 5 minut, dodajemy czosnek, chili, musztardę i dusimy około 4 minut. Wlewamy bulion, koncentrat i wino, gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Tagi:

ziemniaki