Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Ziemniaki z maślanką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę i szczypiorek siekamy na drobno i podsmażamy na masełku.

Ziemniaki z maślanką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki z maślanką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z maślanką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie tak by się nie rozgotowały. Cebulkę ze szczypiorkiem siekamy w drobne kawałki i podsmażamy na masełku. Ziemniaki gdy już są ugotowane rozdrabniamy w garnku nożem i nakładamy na talerz. Polewamy roztopionym masełkiem z cebulką i szczypiorkiem. Podajemy z maślanką lub kwaśnym mlekiem.
Ziemniaki z maślanką
Bardzo drobno siekamy szczypiorek wraz z młodą cebulką
Ziemniaki z maślanką
Cebulkę ze szczypiorkiem podsmażamy na roztopionym maśle

Tagi:

ziemniaki