Sposób przygotowania:
Ziemniaki z twarożkiem i łososiem
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
Na talerz wyłożyć kremowy serek, dodać jogurt grecki, ugnieść. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Łososia porwać na mniejsze kawałki i pozwijać w ruloniki.
Sałatę lodową umyć, osuszyć i poszarpać, rozłożyć na talerzach. Ziemniaki rozerwać palcami na połówki, ułożyć na sałacie.
Na każdego ziemniaka nałożyć serek i plasterek łososia. Szczypiorkiem posypać po wierzchu i od razu podawać.
Na talerz wyłożyć kremowy serek, dodać jogurt grecki, ugnieść. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Łososia porwać na mniejsze kawałki i pozwijać w ruloniki.
Sałatę lodową umyć, osuszyć i poszarpać, rozłożyć na talerzach. Ziemniaki rozerwać palcami na połówki, ułożyć na sałacie.
Na każdego ziemniaka nałożyć serek i plasterek łososia. Szczypiorkiem posypać po wierzchu i od razu podawać.