Sposób przygotowania:
Filet z łososia ze szpinakiem
Cebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Podsmaż krótko na oleju, posól, popieprz i dodaj gałkę muszkatołową oraz odciśnięty z wody szpinak jeżeli jest mrożony. Zamieszaj krótko, aż wszystko połączy się na patelni. Około 5 min. Odstaw na bok.
Filety z łososia jedynie natrzyj solą. Smaż na gorącej patelni z masłem klarowanym skórką do dołu około 6 minut, odwróć i smaż kolejne 5 minut.
Wyłącz gaz a filety przykryj na kolejne 3-4 minuty. Podawaj na szpinaku z dodatkiem gotowanych młodych ziemniaków z koperkiem.
Filety z łososia jedynie natrzyj solą. Smaż na gorącej patelni z masłem klarowanym skórką do dołu około 6 minut, odwróć i smaż kolejne 5 minut.
Wyłącz gaz a filety przykryj na kolejne 3-4 minuty. Podawaj na szpinaku z dodatkiem gotowanych młodych ziemniaków z koperkiem.