Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Filet z łososia ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Po takim obiedzie lub wczesnej kolacji, do tego lampka białego wina, muzyka jaką lubisz lub film i dobre samopoczucie zapewnione na dzień następny.

Filet z łososia ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z łososia ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Filet z łososia ze szpinakiem
Cebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Podsmaż krótko na oleju, posól, popieprz i dodaj gałkę muszkatołową oraz odciśnięty z wody szpinak jeżeli jest mrożony. Zamieszaj krótko, aż wszystko połączy się na patelni. Około 5 min. Odstaw na bok.

Filety z łososia jedynie natrzyj solą. Smaż na gorącej patelni z masłem klarowanym skórką do dołu około 6 minut, odwróć i smaż kolejne 5 minut.

Wyłącz gaz a filety przykryj na kolejne 3-4 minuty. Podawaj na szpinaku z dodatkiem gotowanych młodych ziemniaków z koperkiem. 
Filet z łososia ze szpinakiem
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj odciśnięty szpinak i przyprawy
Filet z łososia ze szpinakiem
Filety z łososia natrzyj jedynie solą i smaż na maśle klarowanym

Tagi:

danie ryba